Köttrecept med Östgöta Honung
Kyckling med citron och honung
(4 portioner)
4 st kycklingfileer
3 st rotfrukter i bitar
1 st citron
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk östgötahonung flytande
1 msk olivolja
3 msk naturell yoghurt, eller crème fraiche
3 dl basmatiris
6 dl vatten
Tillagning
1. Sätt på ugnen på 200º. Borsta citronen, riv yttersta delen av skalet och pressa ur saften.
2. Blanda pressad citron, rivet skal, salt, peppar, honung och olja och häll det i en ugnssäker form. Vänd runt kycklingfiléerna i blandningen. Lägg i rotfrukterna.
3. Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga 30-35 minuter, skär ett snitt i en av filéerna och kontrollera att köttet är utan rosa inslag.
4. Rör ev ut skyn med ett par skedar yoghurt eller crème fraiche.
5. Koka riset i vatten, ca 15min.
6. Servera kycklingen med ris och en citronklyfta.
(4 portioner)
4 st kycklingfileer
3 st rotfrukter i bitar
1 st citron
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk östgötahonung flytande
1 msk olivolja
3 msk naturell yoghurt, eller crème fraiche
3 dl basmatiris
6 dl vatten
Tillagning
1. Sätt på ugnen på 200º. Borsta citronen, riv yttersta delen av skalet och pressa ur saften.
2. Blanda pressad citron, rivet skal, salt, peppar, honung och olja och häll det i en ugnssäker form. Vänd runt kycklingfiléerna i blandningen. Lägg i rotfrukterna.
3. Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga 30-35 minuter, skär ett snitt i en av filéerna och kontrollera att köttet är utan rosa inslag.
4. Rör ev ut skyn med ett par skedar yoghurt eller crème fraiche.
5. Koka riset i vatten, ca 15min.
6. Servera kycklingen med ris och en citronklyfta.